Taoistične tehnike pomlajevanja

Skrivnosti večne mladosti

Taoistične tehnike pomlajevanja

Skrivnosti večne mladosti
Že več tisoč let nazaj so ugotovili, da vsak zdrav notranji organ vibrira z določeno frekvenco in odkrili so šest zvokov, katerih vibracije vzdržujejo organe v optimalnem stanju ter preprečujejo bolezni. Tudi notranji smehljaj, mogočna in preprosta meditativna tehnika, skrbi za regeneracijo notranjih organov, stopi fizične in psihične zastoje v njih, in vzpostavi ravnovesje v telesu.

Šest zdravilnih zvokov kitajske medicine in notranji smehljaj sta zelo preprosti in zelo učinkoviti tehniki. Organi se očistijo, obnovijo in osvobodijo čustvenih blokad. Za samozdravljenje in pomlajevanje. Z njimi vzpostavimo zdravilni dialog, se povežemo z njimi. Taoistični mojstri so že pred 4000 leti odkrili, da naša zavest ni prisotna samo v naših možganih, ampak tudi v vitalnih organih in v vsaki celici. V vsakodnevnem tempu se tega ne zavedamo, se ne slišimo, ne slišimo svojega telesa. Te tehnike pa to spremenijo.

Ti starodavni zvoki, posebne dihalne tehnike, so osnova taoistične in kitajske medicine. Pomagajo odpihniti odvečno vročino iz vezivnega tkiva, ki objema organe. Bolj ko je vezivno tkivo pregreto, bolj je zakrčeno in slabše delujejo organi. Vibracije zvokov imajo hladilni učinek in uravnavajo temperaturo v telesu.

Organe povežemo tudi s pripadajočimi barvami in se vanje smehljamo. Barvni »oblački« so več kot meditacija – saj fizično očistijo in sprostijo vseh pet glavnih notranjih organov in osvobodijo ujeta čustva v njih. Prinašajo mir in popolnost. So najnežnejše ter najučinkovitejše potovanje vase.

Med izvajanjem tehnik se prepustimo modrosti telesa, se popolnoma sprostimo, kajti sproščenost je ključ do zdravja in lepote.
Redno izvajanje taoističnih tehnik spodbuja optimalno zdravje organov, čustveno ravnotežje in preprečuje bolezni. Uporabljajo se za splošno uravnavanje posameznikove energije.
Vse velike stvari v življenju so dejansko zelo preproste in tako malo je potrebno, da ohranjamo svoje zdravje in dobro počutje… le ščepec znanja, nekaj dobre volje, ter vztrajnosti in discipline…

 

Pridruži se tej nežni vadbi, potovanju vase. Spoznaj in občuti modrosti svojega telesa.

Pridruži se mi na poti.

Podaj se na pot spoznavanja sebe, na pot, ki vodi navznoter.

Prepusti se sedanjemu trenutku. Prepusti se praksi joge in taoističnim tehnikam pomlajevanja, da te popeljejo vanj. V edini trenutek, v katerem obstaja življenje.