Joga obraza

Sijoč videz, najboljša različica sebe

Joga obraza

Sijoč videz, najboljša različica sebe
Te motijo gubice na obrazu, opaziš upadlo kožo, si želiš bolj svežega, mladostnega videza, več energije?

Gube lahko izbrišemo in preprečimo na popolnoma naraven način in si s tem povrnemo mladostni videz. Osnovni tečaj joge obraza po sistemu »Savinina joga obraza« je program aktivne vadbe, sistem specializiranih vaj, s katerimi dvigujemo in krepimo vseh 57 mišic obraza, vratu in lobanje in tako na popolnoma naraven način poskrbimo za mladosten videz. Okrepi in učvrsti se celoten obraz, zaradi napetih in čvrstih mišic se povešena koža vrača nazaj na svoje mesto, brišejo se gube. Zaradi boljše prekrvavljenosti kože, je stimulirana tudi proizvodnja kolagena in elastina, koža postane bolj napeta in sijoča.

Vadba z obrazom pa ni pomembna samo zaradi lepotnega učinka. Področje od vratu navzgor je nadzorni center našega organizma, sedež pomembnih žlez, ki nadzirajo delovanje celotnega hormonskega sistema. Z aktivacijo žlez poskrbimo za ravnovesje in regeneracijo celotnega telesa, za njegovo pomlajevanje, ohranjanje vitalnosti in energije.

Program tečaja Joge obraza
Joga obraza je zasnovana na principu dinamičnega treninga mišic, vzpostavljanju upora, protiupora. Tako kot s telovadbo treniramo telo, da postane napeto in čvrsto, tako pri jogi obraza treniramo obraz. Joga obraza je pravi fitnes obraznih mišic.

Na tečaju joge obraza se naučimo 15 vaj, s pomočjo posebne tehnike, ki izniči silo gravitacije in dvigne vse obrazne mišice ter okrepi mišični tonus, s poudarkom na:

• učvrstitvi ohlapnih in raztegnjenih mišic vratu
• odstranitvi podbradka in “vrečk”, ter povešene kože okoli čeljusti
• učvrstitvi spodnjega in zgornjega dela ličnic in dvigu upadlih lic
• dvigu upadle zgornje veke in učvrstitvi spodnje veke ter odstranitvi podočnjakov
• dvigu povešenih ustnih kotičkov, zmanjševanju smejalnih gub in brisanju gubic okoli ust
• obnovitvi – vzpostavitvi polnosti zgornje ustnice
• glajenju gub na čelu in brisanju gub med obrvmi
• aktivaciji žlez- predvsem epifize, hipofize in ščitnice

Na tečaju spoznamo tudi:

• dihalne tehnike, ki še potencirajo učinkovitost vaj in nam dvignejo nivo energije ter pospešijo razstrupljanje telesa (pravilno dihanje kar za 70% poveča učinkovitost vaj)
• jutranji obred, ki nas razstrupi, odpravi limfne zastoje in nas prebudi
• pomembnejše akupresurne točke na obrazu in glavi, ki se nahajajo na meridianih – energetskih kanalih, in preko katerih pospešimo energijski pretok v glavi, odstranimo blokade (kjer je pretočnost, je tudi mladost)
• preproste masažne tehnike (proti stresu, glavobolu, za boljši vid, sprostitev obraza)
Vse vaje izvajamo v sedečem in delno tudi v stoječem položaju.
Na tečaju postopoma gradimo mišično formo obraza (60% oblike obraza je odvisna od mišic, 20% od naše kože in 20% od maščobe). Obraz najprej dvigujemo, nato začnemo delati na volumnu ter prehajati na aktivacijo zahtevnejših mišičnih skupin.

Mišice na obrazu so drobne in se hitro odzovejo. Rezultati so hitro vidni in ni jih težko vzdrževati. Z nekaj discipline in vztrajnosti nam to uspe. Program vaj je zasnovan tako, da se ga je enostavno naučiti in mu slediti. Primeren je za vsakogar, ne glede na spol, leta, fizično pripravljenost. Učinka vaj je deležen prav vsak. Dobesedno zavrtijo čas nazaj in nam podarijo čvrst, gladek, sijoč obraz. Ko tehniko enkrat osvojimo, jo lahko samostojno uporabljamo kjerkoli in kadarkoli vse svoje življenje. Je naše bogastvo, naš kapital. Že deset minut vadbe dnevno zagotavlja čudovit rezultat.

Začetni tečaj joge obraza traja 6 tednov, 12 šolskih ur, s ponovitveno vadbo v roku treh mesecev. Na začetku in koncu našega druženja se slikamo, in ob pridni vadbi je razlika na obrazu več kot očitna, in s slikami dokazljiva. Ob koncu vsakega srečanja vaje dobiš v pisni obliki, da jih lahko z vso natančnostjo vadiš doma.

Po opravljenem tečaju si vabljena na brezplačno ponovitveno vadbo, tri mesece po koncu tečaja. Takrat vse vaje ponovimo in vsaki od vas, po analizi obraza, predpišem tri vaje, ki jih vaš obraz še posebno potrebuje.

 

Veselim se srečanja s teboj in rezultatov, ki jih bova skupaj dosegli!

Pridruži se mi na poti.

Podaj se na pot spoznavanja sebe, na pot, ki vodi navznoter.

Prepusti se sedanjemu trenutku. Prepusti se praksi joge in taoističnim tehnikam pomlajevanja, da te popeljejo vanj. V edini trenutek, v katerem obstaja življenje.